Opakowania gastronomiczne na wynos

Obecnie szybki styl życia powoduje, że coraz to więcej ludzi chętnie zamawia żywność na wynos. Jest to podyktowane brakiem czasu na samodzielne przygotowanie posiłku. Niektórzy preferują zamówienie jedzenia razem z dostawą, a niektórzy wchodzą do knajpy i zabierają ze sobą dania na wynos. Bez względu na to w jaki sposób to się odbywa, knajpy/restauracje muszą być zaopatrzone w właściwe pojemniki, w których będzie możliwe wydanie dań. Muszą to być pojemniki hermetyczne, by podczas transportu nic z nich nie wypadło/nie wylało się, lecz też powinny być wykonane z materiałów, które utrzymują ciepło potraw. Nikt nie miałby ochoty konsumować zimnego obiadu, a czasem dostawcy muszą objechać dość sporo Konsumentów, zanim zawitają u progu naszych drzwi. Na szczęście branża gastronomiczna jest przygotowana na tego rodzaju sytuacje i każdy dostawca może zaopatrzyć się w odpowiednie pojemniki. Można wskazać na takie rozwiązania jak: papiery gastronomiczne, pojemniki na dania ciepłe bądź kartony do pizzy. Poniżej krótkie omówienie:

PAPIERY GASTRONOMICZNE
Można tutaj wskazać na koperty papierowe, papier silikonowy, torebki bądź opakowania PAP w przeróżnych rozmiarach, oznacza to wszystko to, co w co można zapakować poszczególne dania. Są doskonałe przykładowo do zapiekanek, hot dogów, frytek. Generalnie sprawdzają się zarówno w przypadku żywności suchej, jak i tłustej.

POJEMNIKI NA DANIA CIEPŁE
Są szczególnie polecane do wydawania kompletnych dań obiadowych, takich jak przykładowo mięsa/ryby z ziemniakami oraz surówkami, makarony czy zapiekanki. Również wszelkiego rodzaju dania z kuchni azjatyckiej, hinduskiej czy pierogów. Pojemniki takie są na ogół styropianowe, jednorazowe, w stylu box, czyli zamykanego pudełka. Ich zaletą jest to, że dobrze przechowują ciepło, niezwykle łatwo jest je układać jeden na drugim, a jest to komfortowe w transporcie. Występują w kilku przeróżnych odmianach, nieoddzielone bądź oddzielone – dwudzielne bądź trójdzielne i sprawdzają się do niemalże wszystkich dań.

Poświęcane są także jednorazowe pojemniki na zupy i generalnie potrawy płynne. Są one wyższe oraz zakrywa się je dodatkowym wciskanym wieczkiem, które zapobiega wylewaniu się cieczy z wewnątrz.

OPAKOWANIA NA PIZZĘ
Pizza to jak wiadomo bardzo chętnie zamawiane danie na ciepło. Dowóz pizzy odbywa się w płaskich, dopasowanych do rozmiaru pizzy i niezwykle wygodnych w transporcie kartonach. Dostawca układając jeden karton na drugim ma możliwość zabrać mnóstwo sztuk pizzy za jednym razem. Dodatkowo na kartonach można wykonać nadruki reklamujące pizzerię.

Dodaj komentarz